Asian Handicap på norske bookmakere

I sportsbetting er det mange forskjellige systemer for å finne de beste oddsene. I fotballverdenen er Asian Handicap ekstremt vanlig, og konseptet kan også brukes på visse andre lagidretter. Det er imidlertid fotball som er den mest vanlige når det gjelder asiatisk handikap. For de som aldri har hørt om denne spillformen, har den sin opprinnelse i Asia, derav navnet. I Asia er dette også den mest dominerende formen for betting. Det ville ta litt lengre tid før den nådde Europa, men i dag er den veldig populær. Årsaken er at det er mulig å få bedre odds og flere muligheter i betting  sammenlignet med vanlig spill.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
BONUS
VURDERING
BESØK
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opptil 2000 NOK
3
1000 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
5 x 20 EUR gratisspill
6
100% opptil 5.000 kr

De grunnleggende prinsippene for asian handicap

Det er relativt lett å forstå asian handicap. En kamp har vanligvis tre forskjellige utfall der enten uavgjort eller et av de to lagene vinner kampen. Det er lettere å finne en vinner enn å få uavgjort. Derfor er asian handcap ofte et godt alternativ for live betting på fotball fordi det uavjorte resultatet fjernes. I stedet for å fokusere på tre utfall, er fokus i stedet på forskjellen mellom to lag. Hvis du satser med et asian handicap og kampen ender uavgjort, vil du få pengene tilbake fra innsatsen din. Dette er fremfor alt den største forskjellen for european handicap der det er mulig å satse på uavgjort også.

Er mest vanlig i fotball

Selv om det er mulig å overføre Asian Handicap til de fleste lagidretter, er det i fotballverdenen at asiatisk handicap brukes mest. Asiaan handicap brukes hovedsakelig på steder der forskjellen mellom lagene er stor. Hvis det er lave odds på favoritten, kan du gi underdogen en teoretisk fordel. På denne måten blir kampen mer attraktiv å spille. Utfordringen blir større for favoritten hvis de starter med et dårligere mål og derfor er oddsen høyere og den mulige gevinsten også bedre.

For å lykkes med Asian Handicap, er god forberedelse viktig. Du må få så mye informasjon om lagen og dens form. Her er det ikke nok å vite hvem som vinner, men seiersmarginen er minst like viktig. Derfor må du følge begge lagene tett. Det er mye som kan påvirke utfallet av en kamp.

Ett lag starter med en ulempe

I Asian Handicap får ett lag en ledelse med et visst antall mål for at oddsen skal være høyere, og det bør være en lignende vinnersjanse for begge lagene. I Asian Handicap snakker de om Zero-ball, noe som betyr at du satser på et lag for å vinne. Hvis det er uavgjort, blir innsatsen betalt tilbake. Andre termer i asiatisk handikap er helball og halvball samt kvartball og tre kvartball. De har forskjellige betydninger, men følger samme logikk. De kan føles litt kompliserte å forstå, men når du har lært det, vil det være enkelt å plassere innsatser med asian handicap.

Asian Handicap på norske bookmakere

Helball og halvball

I helball og halvball har et av lagene en halvmålsledelse for kampstart. Dette er den vanligste i asian handicap. For eksempel kan du betta online på et lag som en vinner for å starte med handicap + 1. Så begynner det med en målledelse. Hvis laget vinner eller uavgjort, får du vinst.. Hvis du bruker + 0,5 mål i stedet, går innsatsen din inn hvis laget du spiller på vinner. Hvis kampen ender uavgjort, vil du motta 50% av innsatsen tilbake. Du kan også spille med kvartball og trekvartball. Deretter deles innsatsen i to, og det er flere utganger å velge mellom. Utforsk asian handicap og sørg for at du får mest mulig ut av spillene dine.