Betting på Eliteserien – Spill odds på de beste norske klubblagene

I norsk fotball er det Eliteserien som gjelder om du skal se de beste lagene spille. Det er kanskje ikke sikkert at favorittlaget ditt spiller der, men det er der de beste lagene spiller. Eliteserien er en populær liga, og et yndet samtaletema under sesongen. Fra 1990 til og med 2016 var det offisielle navnet Tippeligaen siden den norske toppserien hadde et norsk spillselskap som hovedsponsor. Siden 2017 har det imidlertid vært det mer dekkende navnet Eliteserien.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
BONUS
VURDERING
BESØK
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opptil 2000 NOK
3
1000 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
5 x 20 EUR gratisspill
6
100% opptil 5.000 kr

Rosenborg har sikret seg klart flest seriemesterskap

Eliteserien består i dag av 16 lag som kommer fra det ganske land. Ikke alle fylker/regioner har et lag i toppserien, men du finner lag fra alle landsdeler. Tilhengerne av Eliteserien heier ofte på et lag som de har en geografisk tilknytning til, enten fordi de bor i lagets nærområde, eller at de opprinnelig er fra samme område. Andre kan ha et favorittlag fra en helt annen landsdel enn der de kommer fra, og det finnes mange grunner til at nordmenn heier på et lag som de ikke har en geografisk tilknytning til. Eliteserien har vært en godt besøkt liga, med et snitt på om lag 1,5 millioner tilskuere per sesong.

En felles nasjonal toppserie kom ikke på plass før i 1963, men det er blitt kåret en norsk seriemester siden 1937. Før 1963 ble disse kåret ved at distrikts- og avdelingsvinnerne møttes i et cupspill. Det er til sammen 13 forskjellige klubber som er blitt ligamester en eller flere ganger siden 1963. 23 forskjellige lag har vunnet en medalje i Eliteserien siden 1963. 

Rosenborg har vunnet ligaen 26 ganger, og troner med det suverent foran de andre lagene. Mellom 1992 og 2004 vant Rosenborg serien 13 sesonger på rad. Nest flest seriemesterskap har Viking med 7, mens VIF har 5. Fredrikstad vant for øvrig 9 titler i det gamle systemet mellom 1938 og 1961. 

betting på eliteserien

Derfor liker nordmenn å spille odds på Eliteserien

Nordmenn har kunnet tippe på utfallene av kampene i norsk fotball siden 1948, og dette er ligaen som ved siden av engelsk toppfotball engasjerer mest. Den store interessen for engelsk fotball skyldes tippekampen som ble vist på norsk TV fra 1969. Grunnen til at norsk fotball engasjerer er mer sammensatt. Geografisk tilknytning er nok den største, men det finnes også mange andre årsaker. Uansett årsak engasjer toppfotballen i Eliteserien, og heier du på laget der du tilfeldigvis bor, blir nok ikke fellesskapsfølelsen og engasjementet noe mindre.

Som nevnt over har mange nordmenn spilt eller tippet på lagene i Eliteserien i mange tiår allerede, men samtidig har internett gjort det enda enklere å spille odds på norsk toppfotball. Det har gitt flere aktører og mange nye oddsmarkeder. Det er for lengst slutt på den tiden hvor du bare kunne spille på pause- og sluttresultatene av kampene i Eliteserien. De siste årene har gitt oss mange bookmakere som nordmenn kan spill odds på Eliteserien hos, og internett gjør det enkelt å plassere oddsspill på Eliteserien uansett hvor du bor i kongeriket.

Hundrevis av oddsspill i hver eneste kamp i Eliteserien

Selv om oddsspillerne kan velge mellom flere hundre forskjellige utfall i hver eneste kamp i Eliteserien, er det fremdeles vinnermarkedet som er det klart største. Med andre ord spill på hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Disse utfallene kan du også spille på ved pause, og om du vil kan du plassere begge variantene på samme spillekupong. 

Du kan også spille odds på det konkrete kampresultatet i antall mål, hvilket lag som scorer først, og om den første scoringen kommer på et straffespark. Det finnes også mange ting det kan spilles på når det kommer til enkeltspillere. 

Noe annet du finner hos bookmakerne er outrights. Dette er langsiktige vinnerspill for de tålmodige. Spill som gjelder for hele sesongen, og som du kan plassere allerede før ligasesongen starter. Dette er oddsspill på hvilket lag som vinner Eliteserien, hvem som tar medalje eller rykker direkte ned til OBOS-ligaen. Du kan også spille odds på hvem som bli toppscorer i Eliteserien og massevis liveodds.